EARTH without ART is just ´EH´

mandag 30. september 2013

En liten idé i utvikling.

Det hele begynte da jeg skulle delta på et "Forfatterseminar" under årerts Raptus-festival i Bergen 13-15 september. Det var forventet at alle deltagerne skulle ha med skissemanus til egen historie, og selv om jeg har jobbet med en historie over en lengre periode nå, så ville jeg heller vise til noe som var kort og enkelt. Inspirert av mine firbeinte venner, valgte jeg å kalle denne historien:

"Et liv av gangen".
 
Denne fortellingen handler om en katt som tror hun er en løvinne. Hun tror også at hun er kongens arving, men siden hun bor i en blokkleilighet med et frastøtende menneske, er hun tydeligvis kidnappet og frarøvet tronen som dronnig over Serengeti i Afrika.
Hun hater tilværelsen som huskatt. Det å være avhengig av mennesket som holder henne fanget og gir henne søppel til mat og smakløse plastikkleker som hun trener seg opp til å bli en dødsmaskin med. Hun bestemmer seg for å drepe eieren sin, og lykkes. Desverre ender det med at hun blir sendt til et pensjonat for husløse katter. Der blir hun stengt inne sammen med andre skrullinger som har sine forklaringer på hvor det blir av de kattene som blir hentet og aldri sett igjen.
En dag er det hennes tur, da et eldre ektepar kommer innom og plukker henne opp. De behandler henne bra, men hun vil drepe alle menneskene som kommer i veien for at hun kan komme tilbake til familien sin i Serengeti og om natten legger hun skumle planer for eierne (som hun kaller fangevokterne) sine.
Desverre har tiden som huskatt sløvet henne ned, og hver gang hun tror at menneskene vil gå i fella hennes så ender det med at hun dreper seg selv ved et uhell.
Heldigvis har katter ni liv så hun får flere muligheter, og det blir etter hvert mer kreativt og bisarre måter for hvordan hun vil ende livet til det edre ekteparet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar